Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Kolorowa truskawkowo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moje pierwsze kolorowe ciasto

Kolorowa truskawkowo Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kolorowa truskawkowo

 

  • 1 kg truskawek
  • 50 dag twarogu homogenizowanego
  • 2 dowolne galaretki
  • kolorowe barwniki dowolne kolory
  • BISZKOPT:
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 3 jaja
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Kolorowa truskawkowo
Na samym początku rozrabiamy galaretkę, dwie w 700 ml wrzącej wody. Biszkopt: do wysokiego naczynia wbijamy białka i ubijamy na sztywno, następnie dodajemy pozostałe składniki i dokłądnie mieszamy na jednolitą masę. Tortownicę wykłądamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy do użyskania złotego koloru. Na zimny biszkopt siekamy oczyszczone truskawki. Kiedy galaretka ostygnie łączymy ją z twarogiem i dokładnie mieszamy. Następnie rozdzielamy masę na tyle części ile mamy kolorów. Pamiętajmy że barwników dodajemy troszkę w zależności jak intensywny chcemy uzyskać kolor. Koleny krok to wlewanie na przemian zabarwionych twarożka z galaretką. Kiedy wlejemy wszystko odstawiamy by stężało
Kolorowa truskawkowo
upieczony biszkopt i część pokrojonych trskawek

Tagi:

biszkopt