Sposób przygotowania:
Kolorowa zupa szpinakowa
Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i kroimy w ziemniaki w kostkę, a marchew w talarki. Do garnka wlewamy bulionu i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy i kroimy kapustę pekińską.
Do gotującego się bulionu wkładamy marchew, ziemniaki i kapustę, gotujemy.
Do drugiego garnka wlewamym 1/2 szkl. wody i wkładamy mrożony szpinak, gotujemy 15 minut.
Gdy zupa jest ugotowana, doprawiamy domową vegetą.
Zupę przelewamy na talerze i wkładamy szpinak, jogurt i natkę pietruszki.
Do gotującego się bulionu wkładamy marchew, ziemniaki i kapustę, gotujemy.
Do drugiego garnka wlewamym 1/2 szkl. wody i wkładamy mrożony szpinak, gotujemy 15 minut.
Gdy zupa jest ugotowana, doprawiamy domową vegetą.
Zupę przelewamy na talerze i wkładamy szpinak, jogurt i natkę pietruszki.