Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowa
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plastry. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Szpinak mrozony w liściach pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do wrzącej wody ok 1,5l wrzucić wszystkie warzywa, kostkę bulionową warzywną, gotować, aż wszystkie składniki zupy będą miękkie. Doprawić zupę do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Wylozyc na talerze, dac groszek ptysiowy a na srodek kleks śmietany
Pani zima
Babciagramolka
jatek
http://makaronowozdrowo.wordpress.com/2012/02/02/zupa-szpinakowa-z-serem-balkanskim/