Sposób przygotowania:
Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetamiKrem z selera:
![Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami-452463.jpg)
Krem z selera: Seler korzeniowy obieramy, wraz z selerem naciowym myjemy, kroimy na mniejsze kawałki.
W garnku rozgrzewamy masło, smażymy warzywa aż lekko zmiękną.
ETAP 2:
![Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami-452465.jpg)
Zalewamy wodą, gotujemy do miękkości.
Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz sosem piri-piri.
Zdejmujemy z gazu miksujemy na gładki krem.
Pulpety mięsno-szpinakowe
![Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami-452467.jpg)
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła klarowanego, przesmażamy drobno posiekany czosnek z cebulką dymką, dodajemy szpinak oraz jogurt naturalny, dusimy do zgęstnięcia.
Do miski przekładamy mięso, dodajemy szpinak, jajko, chrzan, sól i pieprz ( sporo) oraz wsypujemy kaszę manną.
ETAP 4:
![Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami-452468.jpg)
Wyrabiamy rękoma masę z której formujemy małe pulpety.
Każdego pulpeta obtaczamy w mące pszennej.
ETAP 5:
![Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami-452470.jpg)
Smażymy na rozgrzanym maśle na rumiano.
ETAP 6:
![Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami Krem selerowy z mięsno-szpinakowymi pulpetami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/krem-selerowy-z-miesno-szpinakowymi-pulpetami-452469.jpg)
Pulpety dodajemy do zupy , gotujemy na wolnym ogniu kolejne 10 min.
Zupę podajemy oprószoną świeżo mielonym czarnym pieprzem, z kleksem jogurtu naturalnego.