Sposób przygotowania:
Kolorowe barbecue z kurczakiemETAP 1:

1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy.
3. Każdy płat mięsa solimy i cienko smarujemy sosem barbecue.
4. Połowę mięsa układamy w podłużnej formie do pieczenia, przykrywając dno oraz boki.
ETAP 2:

5. Z pozostałego mięsa robimy roladki zawijając w środku po trzy pomidorki.
ETAP 3:

6. Roladki układamy na dnie formy, smarujemy mięso serek śmietankowym.
ETAP 4:

7. Następnie układamy brokuł i przykrywamy wierzch mięsem.
ETAP 5:

8. Smarujemy sosem barbecue i pieczemy w piekarniku 35 minut w 180°C.
ETAP 6:

9. Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
10. Smacznego.