Sposób przygotowania:
Racuszki z cukiniiRozdrobnione składników:

Cukinię oraz ser żółty ścieramy na grubych oczkach tarki. Natkę pietruszki lub kolendrę płuczemy i drobno siekamy.
Przygotowanie ciasta:

Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko,mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy dokładnie ciasto. Do ciasta dodajemy startą cukinię i ser żółty,suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Smażenie racuszków:

Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy zgrabne racuszki z obu stron po kilka minut. Po usmażeniu ściągamy racuszki i odkładamy na ręcznik papierowy.
Etap końcowy:
Ciepłe racuszki podajemy z dodatkiem sosu majonezowego z dodatkiem suszonych pomidorów.