Sposób przygotowania:
Krokiety z kurczakiem i rydzamiNaleśniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy i dajemy chwilę na odstanie. Smażymy cienkie naleśniki i lekko studzimy.
Mięso
Mięso z rosołu oddzielamy od kości i razem z warzywami mielimy w maszynce o najdrobniejszymi oczkach. Przekładamy do miski.
Grzyby
Rydze obieramy i myjemy, usuwamy trzonki. Siekamy dość drobno lub mielimy w maszynce. Na oleju podsmażmy pokrojone w kostkę cebulkę i dodajemy rydze. Doprawiamy solą i pieprzem, a po usmażeniu dodajemy do mięsa. Mieszamy i dolewamy rosół, jeśli farsz jest za gęsty, doprawiamy.
Smażenie
Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy. Panierujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.