WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 797]

Krokiety z kurczakiem i rydzami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, pełne smaku krokiety nadziewane mięsem kurczaka z rosołu. Tym razem z dodatkiem podsmażonych z cebulką rydzów.

Krokiety z kurczakiem i rydzami

Składniki:

Krokiety z kurczakiem i rydzami

Naleśniki

Farsz

  • mięso i warzywa z rosołu
  • 10-15 rydzów
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól i pieprz
  • odrobina rosołu

Panierka

Sposób przygotowania:

Krokiety z kurczakiem i rydzami

Naleśniki

Krokiety z kurczakiem i rydzami
Ciasto na naleśniki powinno być nieco rzadsze.

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy i dajemy chwilę na odstanie. Smażymy cienkie naleśniki i lekko studzimy.

Mięso

Krokiety z kurczakiem i rydzami
Mięso mielimy w maszynce o drobnych oczkach.

Mięso z rosołu oddzielamy od kości i razem z warzywami mielimy w maszynce o najdrobniejszymi oczkach. Przekładamy do miski.

Grzyby

Krokiety z kurczakiem i rydzami
Rydze smażymy z cebulką dość krótko i dodajemy do mięsa.

Rydze obieramy i myjemy, usuwamy trzonki. Siekamy dość drobno lub mielimy w maszynce. Na oleju podsmażmy pokrojone w kostkę cebulkę i dodajemy rydze. Doprawiamy solą i pieprzem, a po usmażeniu dodajemy do mięsa. Mieszamy i dolewamy rosół, jeśli farsz jest za gęsty, doprawiamy.

Smażenie

Krokiety z kurczakiem i rydzami
Krokiety smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na chrupiąco.

Naleśniki smarujemy farszem i zawijamy. Panierujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.