Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka faszerowana soczewicąETAP 1:
Soczewicę wsypać do garnka, zalać ok. 1,5 szklanki wody i ugotować do miękkości. Jeśli cała woda się nie wygotowała to ją odlać a soczewicę rozgnieść widelcem.
Dodać starty na drobno żółty ser.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Dodać do soczewicy. Farsz przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Pierś rozciąć na cienkie filety i lekko je rozklepać. Na każdym filecie rozłożyć farsz, lekko go docisnąć i zwinąć piersi w roladki.
Opanierować je w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Roladki smażyć na oleju najlepiej pod przykryciem przez kilka minut z każdej strony.
Podawać z ulubionymi dodatkami np. z ziemniakami i grzybkami marynowanymi.
SylaUla