Sposób przygotowania:
Kolorowe ciasto
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy najpierw żółtka a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i delikatnie mieszamy. Pieczemy w formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut. Studzimy i przekrawamy na 3 równe części. Masa budyniowa: Krem karpatka robimy według przepisu na opakowaniu dodajemy alkohol, aromat śmietankowy i wyciśnięty sok z cytryny. Masę dzielimy na pięć części. Masa zielona: Galaretki zielone np. agrestowe przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Jabłka myjemy obieramy i kroimy w kostkę, chwilkę smażymy, następnie miksujemy i dodajemy do chłodnych galaretek. Masa czerwona: Wykonujemy jak masę zieloną. Przełożenie wypieku: Biszkopt- masa budyniowa- gęstniejąca masa zielona (czekamy aż zgęstnieje)- masa budyniowa- biszkopt- masa budyniowa- gęstniejąca masa czerwona- masa budyniowa- biszkopt- masa budyniowa- polewa