Sposób przygotowania:
Kolorowe kopytka
Czerwoną i białą cebulę kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa smażymy na rozgrzanym oleju przez
2 -3 minuty. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski i dodajemy smażone warzywa.
Następnego dnia dodajemy jajko i serek, mieszamy. Do garnka wlewamy wodę i olej, wsypujemy sól i zagotowujemy. Natkę pietruszki kroimy na drobno i dodajemy do masy ziemniaczanej, wsypujemy mąkę ( po kilka łyżek ) sól i wygniatamy .
Gdy masa jest gładka dzielimy na kilka części i formujemy wałeczki. Kroimy kopytka i wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy od wypłynięcia 5 minut. Przekładamy do zimnej wody a później na cedzak.
Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
2 -3 minuty. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę do miski i dodajemy smażone warzywa.
Następnego dnia dodajemy jajko i serek, mieszamy. Do garnka wlewamy wodę i olej, wsypujemy sól i zagotowujemy. Natkę pietruszki kroimy na drobno i dodajemy do masy ziemniaczanej, wsypujemy mąkę ( po kilka łyżek ) sól i wygniatamy .
Gdy masa jest gładka dzielimy na kilka części i formujemy wałeczki. Kroimy kopytka i wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy od wypłynięcia 5 minut. Przekładamy do zimnej wody a później na cedzak.
Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
kasia900
kuchenny świat