Sposób przygotowania:
Makaronowe muszle z kurczakiem i papryką
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Filet z kuczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski.
Papryki myjemy, przekrajamy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę. Podsmażamy, kiedy będzie już dosyć miękka dodajemy przeciśnięty czosnek i chwilę podsmażamy. Wrzucamy do miski z kurczakiem. Obieramy i kroimy pieczarki, to samo z cebulą, podsmażamy. Dodajemy do reszty farszu.
W misce mieszamy passatę, pomidory krojone, zioła prowansalskie, paprykę ostrą. Wylewamy sos do naczynia żaroodpornego.
Muszle nadziewamy farszem, układamy ciasno na sosie w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy tartą mozzarellą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na 15 minut.
Papryki myjemy, przekrajamy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę. Podsmażamy, kiedy będzie już dosyć miękka dodajemy przeciśnięty czosnek i chwilę podsmażamy. Wrzucamy do miski z kurczakiem. Obieramy i kroimy pieczarki, to samo z cebulą, podsmażamy. Dodajemy do reszty farszu.
W misce mieszamy passatę, pomidory krojone, zioła prowansalskie, paprykę ostrą. Wylewamy sos do naczynia żaroodpornego.
Muszle nadziewamy farszem, układamy ciasno na sosie w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy tartą mozzarellą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na 15 minut.