Sposób przygotowania:
Pizza na grubym cieście z grzybami
Podgrzybki oczyścić i ugotować, odcedzić.
Kurki oczyścić, zblanszować.
Drożdże wymieszać z cukrem do płynnej konsystencji w misce. Wlać do miski wodę, olej, wsypać mąkę wymieszaną z solą i wymieszać składniki. Zagnieść ciasto i zakryć ściereczką, zostawić do wyrośnięcia.
Potem blachę z wyposażenia kuchenki posmarować olejem i rozłożyć na niej ciasto.
Ciasto posmarować sosem.
Ser i oscypek zetrzeć na tarce, boczek pokroić na paseczki i dodać do tych składników grzyby czyli podgrzybki i kurki oraz przyprawy.
Wszystko wymieszać i posypać na cieście.
Zostawić pizzę do podrośnięcia.
Potem piec 20 minut w 200 stopniach.
Podawać z ketchupem na gorąco.
Kurki oczyścić, zblanszować.
Drożdże wymieszać z cukrem do płynnej konsystencji w misce. Wlać do miski wodę, olej, wsypać mąkę wymieszaną z solą i wymieszać składniki. Zagnieść ciasto i zakryć ściereczką, zostawić do wyrośnięcia.
Potem blachę z wyposażenia kuchenki posmarować olejem i rozłożyć na niej ciasto.
Ciasto posmarować sosem.
Ser i oscypek zetrzeć na tarce, boczek pokroić na paseczki i dodać do tych składników grzyby czyli podgrzybki i kurki oraz przyprawy.
Wszystko wymieszać i posypać na cieście.
Zostawić pizzę do podrośnięcia.
Potem piec 20 minut w 200 stopniach.
Podawać z ketchupem na gorąco.