katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Kolorowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne kolorowe i ze sporą ilością warzywek kotleciki. Mielone trochę inaczej niż te w tradycyjnym wydaniu.

Kolorowe kotleciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kolorowe kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe kotleciki
Kukurydzę osączamy z zalewy. Bułkę namaczamy w mleku albo wodzie i odciskamy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach (marchewkę można chwilkę poddusić na łyżce masła).

Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno siekamy.

Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do mięsa, wbijamy jajka, dodajemy odciśniętą bułkę. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Kolorowe kotleciki
Kolorowe kotleciki z otwartym wnętrzem.