Sposób przygotowania:
Kolorowe kotleciki
Kukurydzę osączamy z zalewy. Bułkę namaczamy w mleku albo wodzie i odciskamy. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach (marchewkę można chwilkę poddusić na łyżce masła).
Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno siekamy.
Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do mięsa, wbijamy jajka, dodajemy odciśniętą bułkę. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno siekamy.
Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do mięsa, wbijamy jajka, dodajemy odciśniętą bułkę. Wszystko łączymy i doprawiamy do smaku.
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.