Sposób przygotowania:
Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, ostudzić. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać pokrojone pieczarki i paprykę, podsmażyć. Połączyć z zimną kaszą, wlać roztrzepane jajka, wsypać mąkę ziemniaczaną, 2-3 łyżki bułki tartej, szczypiorek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup, dokładnie wymieszać. Formować okrągłe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z sosem, mięsem i surówką.
![Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-kotleciki-z-kaszy-gryczanej-253070.jpg)
![Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-kotleciki-z-kaszy-gryczanej-253071.jpg)
![Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-kotleciki-z-kaszy-gryczanej-253072.jpg)
![Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej Kolorowe kotleciki z kaszy gryczanej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kolorowe-kotleciki-z-kaszy-gryczanej-253073.jpg)