Sposób przygotowania:
Kolorowe kotleciki rybno-warzywne
Rybę rozmroziłam w pokojowej temperaturze, opłukałam, odcisnęłam z nadmiaru wody i drobno posiekałam. Korzeń pietruszki i czerwoną paprykę pokroiłam drobną kosteczkę. Do ryby i warzyw dołożyłam jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypior i bułkę tartą. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i mielonym imbirem. Masę dokładnie wyrobiłam, aż zrobiła się kleista. Uformowałam cztery kotleciki, opanierowałam je w tartej bułce i usmażyłam z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Z nadmiaru tłuszczu osączyłam na papierowym ręczniku. Kotleciki podałam w towarzystwie ugotowanej fasolki szparagowej i kaszy kuskus.
alaaa
zbysiowa
edytaha
MagdaMM
edytaha
Dzięki Madziu :)
Elficzna
edytaha
Dzięki Kasiu :) Ja też lubię :)
mysza75
edytaha
Madziu, są naprawdę fajne w smaku :)