edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Kolorowe kotleciki rybno-warzywne

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kotleciki rybne z korzeniem pietruszki i papryką - niespodziewanie smaczne wykorzystanie resztek :)

Kolorowe kotleciki rybno-warzywne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe kotleciki rybno-warzywne

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe kotleciki rybno-warzywne
Rybę rozmroziłam w pokojowej temperaturze, opłukałam, odcisnęłam z nadmiaru wody i drobno posiekałam. Korzeń pietruszki i czerwoną paprykę pokroiłam drobną kosteczkę. Do ryby i warzyw dołożyłam jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypior i bułkę tartą. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i mielonym imbirem. Masę dokładnie wyrobiłam, aż zrobiła się kleista. Uformowałam cztery kotleciki, opanierowałam je w tartej bułce i usmażyłam z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Z nadmiaru tłuszczu osączyłam na papierowym ręczniku. Kotleciki podałam w towarzystwie ugotowanej fasolki szparagowej i kaszy kuskus.
Kolorowe kotleciki rybno-warzywne
Składniki wymieszałam w misce i doprawiłam do smaku.
Kolorowe kotleciki rybno-warzywne
Masę dokładnie wyrobiłam aż zrobiła się kleista.
Kolorowe kotleciki rybno-warzywne
Kotlety opanierowałam w bułce tartej i usmażyłam na oleju.
Kolorowe kotleciki rybno-warzywne
Z nadmiaru tłuszczu osączyłam na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko tarta jajka