blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Kolorowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Kolorowe roladki

Składniki:

Kolorowe roladki

 

  • 3 duże strąki papryki (żółtej, zielonej i czerwonej)
  • 100 g anchois (koreczków helskich)
  • 100 g tartego owczego sera
  • posiekana natka 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Kolorowe roladki
Paprykę opiekać przez chwilę w piekarniku w temp. 200°C. Zdjąć skórkę, usunąć gniazda nasienne, przeciąć wzdłuż na 4 części. Na każdej cząstce papryki ułożyć odsączony filet anchois, posypać tartym serem i natką. Plastry papryki zwinąć j ak zrazy. Naczynie żaroodporne lekko posmarować olejem, ułożyć papryki, posypać pozostałym serem i natką. Piec 10 minut w temp. 200° C. Podawać przestudzone.

Tagi:

sery tarta ser