Sposób przygotowania:
Kolorowe szaszłyki z grilla
Polędwiczkę i boczek kroimy w grubszą kostkę. Składniki marynaty przekładamy do miski, mieszamy. Dodajemy pokrojone mięso, dokładnie mieszamy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki.
Umytą paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy i kroimy na kawałki wielkości pokrojonego mięsa.
Mięso i warzywa nadziewamy na wykałaczki wymoczone w wodzie w kolejności: polędwiczka, cebula, papryka, boczek, cebula, papryka itd.
zaszłyki grillujemy na grillu lub patelni grillowej do miękkości mięsa.
Umytą paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy i kroimy na kawałki wielkości pokrojonego mięsa.
Mięso i warzywa nadziewamy na wykałaczki wymoczone w wodzie w kolejności: polędwiczka, cebula, papryka, boczek, cebula, papryka itd.
zaszłyki grillujemy na grillu lub patelni grillowej do miękkości mięsa.