SUPERPRZEPIS

Kolorowe szaszłyki z grilla

         
ocena: 4/5 głosów: 15
Kolorowe szaszłyki z grilla Więcej zdjęć (2)

Szaszłyki są moim ulubionym daniem z grilla, są smaczne i szybko się je przyrządza, Marynata miodowo-musztardowej sprawia że jest mięso jest kruche i delikatne.

Składniki:

Kolorowe szaszłyki z grilla

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa

 

  • 300 gram boczku chudego surowego

 

  • 1-2 duża cebule

 

 

 

 

  • Marynata :

 

  • 2 łyżki musztardy

 

 

  • przyprawa do szaszłyków

 

  • sól,ostra papryka

 

  • olej

 

  • Dodatkowo:

 

  • wykałaczki długie

Sposób przygotowania:

Kolorowe szaszłyki z grilla
Polędwiczkę i boczek kroimy w grubszą kostkę. Składniki marynaty przekładamy do miski, mieszamy. Dodajemy pokrojone mięso, dokładnie mieszamy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki.

Umytą paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebulę obieramy i kroimy na kawałki wielkości pokrojonego mięsa.

Mięso i warzywa nadziewamy na wykałaczki wymoczone w wodzie w kolejności: polędwiczka, cebula, papryka, boczek, cebula, papryka itd.

zaszłyki grillujemy na grillu lub patelni grillowej do miękkości mięsa.
Kolorowe szaszłyki z grilla
Lubię je robić ponieważ szybko się je przyrządza.