Sposób przygotowania:
Kolorowe szaszłyki z grilla
Cukinię umyć, pokroić w plastry ok.0,5 cm (nie obierać), pokropić olejem plasterki i posypać czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi.Dokładnie wymieszać , aby wszystkie plastry równo były posypane.Odstawić do lodówki.
Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok.2,5 cm.Skropić olejem i oprószyć curry, wymieszać i wstawić do lodówki.Cebule czerwone obrać, pokroić w plastry.Kiełbasę także kroimy na ok.1 cm plastry.
Nadziewać na patyczki do szaszłyków kiełbasę, cukinię,kiełbasę,cebulę,kiełbasę,żółtą paprykę itd.
Pokropić szaszłyki delikatnie olejem i obficie posypać przyprawą do szaszłyków ze wszystkich stron.Grillować z dwóch stron.
Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok.2,5 cm.Skropić olejem i oprószyć curry, wymieszać i wstawić do lodówki.Cebule czerwone obrać, pokroić w plastry.Kiełbasę także kroimy na ok.1 cm plastry.
Nadziewać na patyczki do szaszłyków kiełbasę, cukinię,kiełbasę,cebulę,kiełbasę,żółtą paprykę itd.
Pokropić szaszłyki delikatnie olejem i obficie posypać przyprawą do szaszłyków ze wszystkich stron.Grillować z dwóch stron.
iwi69
Doro
Sarenka
Jojo
góralka
luna
montajka
jaNina