Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem słodko-pikantnym
Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, sok z cytryny i słodko-pikantny sos chili. Dokładnie wymieszać.
Pierś kurczaka pokroić w duża kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę.
Cebule obrać i pokroić w ćwiartki, każdą ćwiartkę podzielić na pół. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kurczaka, cebulę i paprykę.
Gotowe szaszłyczki grillować ze wszystkich stron aż mięsko się przyrumieni.
Pierś kurczaka pokroić w duża kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę.
Cebule obrać i pokroić w ćwiartki, każdą ćwiartkę podzielić na pół. Na patyczki do szaszłyków nadziewać kurczaka, cebulę i paprykę.
Gotowe szaszłyczki grillować ze wszystkich stron aż mięsko się przyrumieni.
Jagodowa
Magdalena88