Sposób przygotowania:
Pstrąg grillowany szczypiorkowo-ziołowy
1. Umyte i osuszone na ręczniku papierowym pstrągi dokładnie natrzeć solą od strony skóry.
2. Szczypiorek posiekać w duże paski, wrzucić do miski. Dorzucić pozostałe składniki marynaty, wymieszać. Ryby wrzucić do miski, natrzeć marynatą. Odłożyć na 20 minut do lodówki.
3. Pstrągi grillować na grillu (owinięte folią aluminiową) lub patelni grillowej (bez folii) po ok 6-7 minut z każdej strony. Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniaczkami posypanymi dużą ilością posiekanego kopru.
Smacznego!
2. Szczypiorek posiekać w duże paski, wrzucić do miski. Dorzucić pozostałe składniki marynaty, wymieszać. Ryby wrzucić do miski, natrzeć marynatą. Odłożyć na 20 minut do lodówki.
3. Pstrągi grillować na grillu (owinięte folią aluminiową) lub patelni grillowej (bez folii) po ok 6-7 minut z każdej strony. Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniaczkami posypanymi dużą ilością posiekanego kopru.
Smacznego!