Sposób przygotowania:
Kolorowe ule
Olejek migdałowy połączyć z mlekiem w proszku, cukrem pudrem (ok.500 g), margaryną i białkiem. Dokładnie wyrobić. Gdyby masa się kleiła należy dosypać cukru pudru. Z gotowej masy za pomocą specjalnej foremki wyciskać ule, które należy układać na papierze śniadaniowym do przeschnięcia. Palcem lub patyczkiem zrobić wgłębienia na likier. Masą można zabarwić kilkoma kroplami barwnika.
Masa:
Adwokat wymieszać z kawą i ok.100 g mleka w proszku (zmiksować). Do przeschniętych uli wlewać masę i przyklejać na dno komunikanty lub wykrojone kieliszkiem kółeczko z wafla. Dekorować według uznania.
Masa:
Adwokat wymieszać z kawą i ok.100 g mleka w proszku (zmiksować). Do przeschniętych uli wlewać masę i przyklejać na dno komunikanty lub wykrojone kieliszkiem kółeczko z wafla. Dekorować według uznania.