evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Kolorowy Misz-Masz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie do zrobienia i pyszne, ale nieco ostre danie. Polecam!

Kolorowy Misz-Masz Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kolorowy Misz-Masz

 

  • 3 plastry od schabu (grubość wg.uznania)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona (można inny kolor to już według swojego gustu)
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 średni bakłażan
  • 1 duża biała cebula
  • 1 szklanka nać pietruszki (posiekać)
  • 3 łyzki sos sojowy-ciemny
  • 1 łyzka olej/oliwa
  • 15dag.czosnek płatki lub świeży
  • 1 puszka groszek konserwowy (200g)
  • 3 łyżki sos czosnkowy chili (Tao-Tao)
  • 1 łyzeczka papryka w proszku czerwona
  • 2 łyzki stołowe przyprawa w proszku (do kebabu)
  • sól,pieprz (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Kolorowy Misz-Masz
Wszystkie warzywa i mięso myjemy.Z papryczki chili żeby nie było za ostre wyjmujemy nasionka,chyba że ktoś woli bardzo ostro to zostawiamy.Mięso kroimy w paski,cebulę w krążki,bakłażana w słupki a paprykę w grubszą kostkę. Na głęboką patelnię lub do woka wlewamy olej lub oliwe. Dodajemy pokrojone mieso i doprawiamy je papryką słodka w proszku, przyprawą kebab i dolewamy sos sojowy ciemny.Smażymy jakieś pięć minut mieszając. Nastepnie dodajemy wszystkie warzywa + zieloną natkę pietruszki,polewamy sosem czosnkowym z chili i dusimy do miękkości pod przykryciem,od czasu do czasu mieszając.Na koniec dodajemy odsączony groszek ,doprawiamy solą, pieprzem i jeszcze chwilkę smażymy.. Podajemy np. z ryżem i surówką. Smacznego :-)
Kolorowy Misz-Masz
Tutaj z kolei widzimy poszczególne etapy przygotowania.