Sposób przygotowania:
Kolorowy Misz-Masz
Wszystkie warzywa i mięso myjemy.Z papryczki chili żeby nie było za ostre wyjmujemy nasionka,chyba że ktoś woli bardzo ostro to zostawiamy.Mięso kroimy w paski,cebulę w krążki,bakłażana w słupki a paprykę w grubszą kostkę. Na głęboką patelnię lub do woka wlewamy olej lub oliwe. Dodajemy pokrojone mieso i doprawiamy je papryką słodka w proszku, przyprawą kebab i dolewamy sos sojowy ciemny.Smażymy jakieś pięć minut mieszając. Nastepnie dodajemy wszystkie warzywa + zieloną natkę pietruszki,polewamy sosem czosnkowym z chili i dusimy do miękkości pod przykryciem,od czasu do czasu mieszając.Na koniec dodajemy odsączony groszek ,doprawiamy solą, pieprzem i jeszcze chwilkę smażymy.. Podajemy np. z ryżem i surówką. Smacznego :-)
gusia1000