Sposób przygotowania:
Kolorowy sernik jogurtowy
Rozpuszczamy galaretki w gorącej wodzie: agrestową i malinową w 1/2 szkl wody każdą a brzoskwiniową w 500 ml wody. Odstawiamy galaretki do przestygnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy herbatniki.
Do miski przekładamy jeden jogurt, dolewamy galaretkę zieloną i miksujemy przez chwilę. Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją na herbatniki, wyrównujemy i układamy biszkopty. Wstawiamy ciasto do lodówki.
W tym czasie do miski przekładamy jogurt i mieszamy go z galaretką malinową. Wylewamy tężejącą masę malinową na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy ciasto do lodówki na 30 min.
Gdy galaretka brzoskwiniowa zacznie tężeć delikatnie polewamy nią ciasto i wstawiamy je do lodówki na kilka godzin.
Smacznego
Do miski przekładamy jeden jogurt, dolewamy galaretkę zieloną i miksujemy przez chwilę. Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją na herbatniki, wyrównujemy i układamy biszkopty. Wstawiamy ciasto do lodówki.
W tym czasie do miski przekładamy jogurt i mieszamy go z galaretką malinową. Wylewamy tężejącą masę malinową na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy ciasto do lodówki na 30 min.
Gdy galaretka brzoskwiniowa zacznie tężeć delikatnie polewamy nią ciasto i wstawiamy je do lodówki na kilka godzin.
Smacznego