zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jagodowy murzynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To ciasto na pewno znajdzie się na wielkanocnym stole. Jest wilgotne i puszyste. Inspirowałam się przepisem z jednego z blogów. Polecam.

Jagodowy murzynek

Składniki:

Jagodowy murzynek

 

 

  • cukier poder do posypania

Sposób przygotowania:

Jagodowy murzynek
Na samym początku należy rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

Potem foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia ( wymiary to 11 x 25 cm ).

Następnie w misce umieścić składniki ciasta i dokładnie wymieszać.

Najlepiej użyć rózgi.

Potem przelać ciasto do formy i piec około godzinę.

Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, może być krótszy a może być dłuższy.

Upieczone ciasto wystudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.