Sposób przygotowania:
Sernik jogurtowy miętowo-kokosowy
Rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia.
Formę smarujemy olejem i wysypujemy wiórkami kokosowymi. Jogurt przekładamy do miski, dodajemy cukier pude i miksujemy. Masę dzielimy na dwie części.
Do pierwszej dodajemy likier kokosowy i wiórki- mieszamy i dodajemy połowę rozpuszczonej żelatyny i ponownie mieszamy.
Na dnie formy kładziemy biszkopty i na nie wylewamy masę kokosową. Układamy drugą warstwę ciastek.
Do drugiej części jogurtu dodajemy krople miętowe i zielony barwnik. Dokładnie mieszamy i dodajemy resztę rozpuszczonej żelatyny. Mieszamy i przelewamy na biszkopty.
Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Smacznego
Formę smarujemy olejem i wysypujemy wiórkami kokosowymi. Jogurt przekładamy do miski, dodajemy cukier pude i miksujemy. Masę dzielimy na dwie części.
Do pierwszej dodajemy likier kokosowy i wiórki- mieszamy i dodajemy połowę rozpuszczonej żelatyny i ponownie mieszamy.
Na dnie formy kładziemy biszkopty i na nie wylewamy masę kokosową. Układamy drugą warstwę ciastek.
Do drugiej części jogurtu dodajemy krople miętowe i zielony barwnik. Dokładnie mieszamy i dodajemy resztę rozpuszczonej żelatyny. Mieszamy i przelewamy na biszkopty.
Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Smacznego