Sposób przygotowania:
Kolorowy sos do makaronu z kurczakiem
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy według uznania solą, pieprzem, ostrą czerwoną papryką oraz liściem lubczyku.
Czerwoną cebulę kroimy w piórka, paprykę w długie, cieniutki paseczki. Warzywa przesmażamy na patelni. Dodajemy mięso i dusimy kilka minut (aż mięso zmieni kolor, a warzywa zmiękną).
Na patelnię wlewamy wodę i całość dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy kukurydzę i keczup.
Brokuł gotujemy do miękkości w osobnym garnku, odcedzamy. Na końcu do mięsa dodajemy brokuł oraz kawałki serka topionego.
Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Dusimy do momentu, aż sos zgęstnieje.
Podajemy z ulubionym makaronem. Obsypujemy natka pietruszki.
Czerwoną cebulę kroimy w piórka, paprykę w długie, cieniutki paseczki. Warzywa przesmażamy na patelni. Dodajemy mięso i dusimy kilka minut (aż mięso zmieni kolor, a warzywa zmiękną).
Na patelnię wlewamy wodę i całość dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy kukurydzę i keczup.
Brokuł gotujemy do miękkości w osobnym garnku, odcedzamy. Na końcu do mięsa dodajemy brokuł oraz kawałki serka topionego.
Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Dusimy do momentu, aż sos zgęstnieje.
Podajemy z ulubionym makaronem. Obsypujemy natka pietruszki.
niezły kąsek