Sposób przygotowania:
Zapiekany makaron z kurczakiem i ciecierzycą
Makaron gotujemy al dente.
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy osuszamy i kroimy w średniej wielkości kostkę, którą obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu.
Dodajemy do niej osączoną z zalewy i przepłukaną ciecierzycę i przez chwilę przesmażamy. Następnie dodajemy rozrobiony w wodzie koncentrat pomidorowy dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Całość dusimy pod przykryciem przez 10 minut po czym wrzucamy na patelnię ugotowany al dente makaron. Obtaczamy go w sosie.
Tak przygotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym na tarce serem.
Całość wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez około 10 minut w temp. 190 st.
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy osuszamy i kroimy w średniej wielkości kostkę, którą obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu.
Dodajemy do niej osączoną z zalewy i przepłukaną ciecierzycę i przez chwilę przesmażamy. Następnie dodajemy rozrobiony w wodzie koncentrat pomidorowy dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Całość dusimy pod przykryciem przez 10 minut po czym wrzucamy na patelnię ugotowany al dente makaron. Obtaczamy go w sosie.
Tak przygotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym na tarce serem.
Całość wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez około 10 minut w temp. 190 st.