Sposób przygotowania:
Kominy z serkiem Almette
CIASTO:
Do miski należy wstawić wszystkie składniki i wymieszać dokładnie tak, aby powstało dość wolne ciasto. W miarę potrzeby dodawać mąki. Wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wstawić ciasto do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto rozwałkować, pokroić w mniejsze kawałki na ok. 4cm szerokości i 15 cm długości.
DODATKI:
Następnie pokroić pieczarki i usmażyć. Ser żółty pokroić w mniejsze kawałki, koperek poszatkować.
Na kawałki ciasta rozkładać po trochu: szynki, pieczarki, papryki marynowanej, sera żółtego i koperek. Zwijać w ślimaki i kłaść do foremek.
Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu polać keczupem. Smacznego.
Do miski należy wstawić wszystkie składniki i wymieszać dokładnie tak, aby powstało dość wolne ciasto. W miarę potrzeby dodawać mąki. Wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wstawić ciasto do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto rozwałkować, pokroić w mniejsze kawałki na ok. 4cm szerokości i 15 cm długości.
DODATKI:
Następnie pokroić pieczarki i usmażyć. Ser żółty pokroić w mniejsze kawałki, koperek poszatkować.
Na kawałki ciasta rozkładać po trochu: szynki, pieczarki, papryki marynowanej, sera żółtego i koperek. Zwijać w ślimaki i kłaść do foremek.
Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu polać keczupem. Smacznego.