goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kompot brzoskwiniowo-waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Z dodatkiem cukru waniliowego są jeszcze smaczniejsze.

Kompot brzoskwiniowo-waniliowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot brzoskwiniowo-waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot brzoskwiniowo-waniliowy
Brzoskwinie przebieramy i bardzo dokładnie myjemy, a następnie obieramy i przekrawamy na pół. Usuwamy pestki. Owocami napełniamy litrowe słoiki. Do każdego słoika wsypujemy po 2 łyżki cukru oraz 1/3 łyżeczki cukru waniliowego. Uzupełniamy wodą do 3/4 wysokości. Kompoty brzoskwiniowe pasteryzujemy około 15 minut.
Kompot brzoskwiniowo-waniliowy
Brzoskwinie przebieramy, dokładnie myjemy, obieramy i przekrawamy na pół