Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniamiI
 
1. Tortownice smaruję masłem, na dnie tortownicy układam herbatniki.
II
 
2. Brzoskwinie odlewam z zalewy, kroję na połówki, układam na ciastkach.
III
 
3.	4 żółtka i 1 jajko ucieram mikserem z dodatkiem cukru.
4.	Następnie dodaję na przemian ser sernikowy, olej, mleko, budynie w proszku aż do wyczerpania składników, cały czas miksując.
5.	Pozostałe 4 białka ubijam mikserem, łączę z masą sernikową, mieszając delikatnie łyżką.
6.	Masę wykładam na brzoskwinie.
7.	Ciasto piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
IV
8.	Ciasto gotowe.
9.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
