Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kompot rabarbarowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny kompot ze świeżego rabarbaru i świeżych truskawek, z dodatkiem ciemnych winogron i cukru waniliowego.

Kompot rabarbarowo-truskawkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot rabarbarowo-truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot rabarbarowo-truskawkowy
Rabarbar umyć, oczyścić z wierzchnich włókien, pokroić na małe kawałki, przełożyć do garnka. Truskawki umyć, odszypułkować. Winogrona umyć, każde przekroić na pół. Truskawki i winogrona dodać do rabarbaru. Dodać też cukier i cukier waniliowy, wlać wodę i zagotować. Kompot gotować ok. 5-7 minut. Podawać na ciepło lub po ostudzeniu. Cukru można dać więcej lub mniej, w zależności od upodobań.
Kompot rabarbarowo-truskawkowy
Oczyszczony pokrojony i przełożony do garnka rabarbar.
Kompot rabarbarowo-truskawkowy
Umyte i odszypyłkowane truskawki dodane do rabarbaru razem z winogronami.
Kompot rabarbarowo-truskawkowy
Owoce i rabarbar zalane wodą z dodatkiem cukru i cukru waniliowego.

Tagi:

winogrona