donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zimny kompot to na pewno zdrowsza wersja soku do obiadu niż soki z kartonu-zero konserwantów, samo zdrowie!

Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy

Składniki:

Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot śliwkowo-brzoskwiniowy
Półtorej litra wody wlewam do garnka, śliwki przekrawam na pół, a brzoskwinie kroję w kawałki, wszystko razem zagotowuje, słodzę 4 łyżki cukru, gotuję przez około 30 minut, aż owoce dobrze puszczą sok. Po ugotowaniu przelewam do dzbanka, dodaję do kompotu kilka kostek lodu, wlewam do szklanek.

Smacznego.

wykończenie

kompot śliwkowo-brzoskwiniowy
Gotowy podany kompot z brzoskwinią i śliwką.

Kompot przelewam do szklanek, dodaję kostkę lodu, smacznego!


Tagi:

śliwki