Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kompot wieloowocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Orzeźwiający kompot wieloowocowy, idealny na upalne dni.

Kompot wieloowocowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kompot wieloowocowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot wieloowocowy
Owoce dokładnie płuczemy. Poziomki oraz truskawki obieramy z szypułek,a agrest z końcówek. Wszystkie owoce przekładamy do dużego garnka. Wlewamy około 2,5 litra wody. Zagotowujemy. Kompot gotujemy około 10 minut. Odstawiamy do przestudzenia. Gotowy kompot słodzimy według uznania.
Kompot wieloowocowy
Poziomki oraz truskawki obieramy z szypułek,a agrest z końcówek. Wszystkie owoce przekładamy do dużego garnka. Wlewamy około 2,5 litra wody. Zagotowujemy.