Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kompot wiśniowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepysznie owocowy kompot na czasie. Najlepiej smakował na drugi dzień, schłodzony, podany z kostkami lodu, na obecne upały w sam raz!

Kompot wiśniowo-jabłkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot wiśniowo-jabłkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot wiśniowo-jabłkowy
Wiśnie przebrać, umyć i wrzucić do garnka. Nie drylować. Jabłka wyszorować, przekroić na 4 i wykroić gniazda nasienne. Nie obierać. Dodać do wiśni, zalać wodą, dodać 2 łyżki cukru waniliowego, zagotować. Zestawić z ognia i zostawić do ostygnięcia. Następnie wstawić do lodówki na całą noc. Podawać na zimno z kostkami lodu
Kompot wiśniowo-jabłkowy
Wiśnie przebrać, umyć i wrzucić do garnka. Nie drylować.
Kompot wiśniowo-jabłkowy
Jabłka wyszorować, przekroić na 4 i wykroić gniazda nasienne. Nie obierać
Kompot wiśniowo-jabłkowy
Dodać do wiśni, zalać wodą, dodać 2 łyżki cukru, zagotować.