czerwona papryczka

czerwona papryczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Kompot z suszu

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nie wyobrażam sobie bez niego wigilijnego stołu

Kompot z suszu

Składniki:

Kompot z suszu

 

Sposób przygotowania:

Kompot z suszu
Owoce opłukać i namoczyć przez 15 minut w ciepłej wodzie . Następnie włożyć je do garnka, zalać gorącą wodą. Dorzucić 8-10 goździków i cynamon. Gotować ponad godzinę. Dodać cukier oraz (umytą!) pokrojoną w plasterki całą cytrynę (wraz ze skórką). Sprawdzić smak kompotu. Jeśli to konieczne - dodać jeszcze cukier lub cytrynę. Do dekoracji można użyć pokrojonej w plastry pomarańczy (ze skórką)