Sposób przygotowania:
Kruche pierożki z kutią
1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i chłodzimy w lodówce.
2. Formowanie pierożków: Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy. Wykrawamy krążki, nakładamy nadzienie i zlepiamy formując pierożki.
3. Pieczenie: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy do zrumienia w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
4. Podanie: Ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszły mi 2 blaszki ciasteczek.
2. Formowanie pierożków: Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na stolnicy. Wykrawamy krążki, nakładamy nadzienie i zlepiamy formując pierożki.
3. Pieczenie: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy do zrumienia w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut.
4. Podanie: Ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wyszły mi 2 blaszki ciasteczek.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
mocsłodkości
Babeczka35
Polecam spróbować, nam bardzo smakowały :)