Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kompot zimowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Nie ma nic lepszego jak kompot do picia

Kompot zimowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot zimowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot zimowy
Pomarańcze umyć, obrać ze skórek, pokroić na mniejsze kawałki. Limonkę po umyciu również obrać ze skórki. Jeśli w owocach są pestki to należy je usunąć. Jabłka wyszorować, jeśli mają brzydką skórkę oto obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Pomarańcze, limonkę i jabłka wrzucić do garnka, zalać wodą, wsypać 3-4 łyżki cukru i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować do miękkości owoców, około 20-30 minut. Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Skórkę dodać w międzyczasie do kompotu.Gdy kompot lekko ostygnie przelać przez sito, owoce dokładnie odcisnąć. Do kompotu dodać sok z cytryny i wymieszać.rki. Jeśli w owocach są pestki to należy je usunąć. Jabłka wyszorować, jeśli mają brzydką sk
Kompot zimowy
Pomarańcze umyć obrać ze skórek pokroić na mniejsze kawałki Limonkę po umyciu również obrać ze skórki Jeśli w owocach są pestki to należy je usunąć
Kompot zimowy
Jabłka wyszorować jeśli mają brzydką skórkę to obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki
Kompot zimowy
Pomarańcze limonkę i jabłka wrzucić do garnka zalać wodą wsypać 3-4 łyżki cukru i zagotować Zmniejszyć ogień i gotować do miękkości owoców około 20-30 minut
Kompot zimowy
Cytrynę sparzyć zetrzeć skórkę wycisnąć sok Skórkę dodać w międzyczasie do kompotu