Sposób przygotowania:
Kompot:multiwitamina
Truskawki wyjąć z zamrażalnika i dać im 15-20 minut poleżeć. Nie rozmrażać do końca. Jabłka umyć, obrać, osuszyć i wykroić gniazda nasienne. Pokroić w dużą kostkę i przełożyć do większej miski. Pomarańcze umyć, osuszyć i obrać dokładnie ( z z białej skórki także). Pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do jabłek. Banana obrać ze skórki i pokroić w pół centymetrowe plasterki. Każdą śliwkę przekroić na pół. I razem z bananem dodać do miski. Truskawki także przekroić na pół i dodać do reszty składników. Wsypać oba rodzaje cukru i dokładnie rękoma wymieszać aby owoce dobrze pokryły się cukrem. Miskę przykryć i odstawić na około 40 -45 minut. Po tym czasie owoce przełożyć do większego garnka razem z sokami które się wytrąciły podczas leżakowania. Do miski wlać szklankę wody, wymieszać dokładnie i przelać mieszaninę do garnka z owocami. Uzupełnić zimną wodą i gotować do miękkości owoców. Zdjąć garnek z ognia, dać kompotowi 5-10 spokoju,aby smaki dobrze się połączyły. Podawać zimny lub podgrzany. Smacznego!