Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne, wegetariańskie danie, idealne również jako dodatek do mięs. Zdrowe, aromatyczne i kolorowe. Polecam!

Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem

 

  • Składniki:
  • 2 ugotowane kolby kukurydzy
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 2 pęczki szczypiorku
  • twaróg solankowy wędzony 150 g
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • garść uprażonych na suchej patelni pestek dyni

 

Sposób przygotowania:

Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem
Z ugotowanych, przestudzonych kolb kukurydzy odcinamy ziarna. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy, dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Chwilkę smażymy, aż straci swoją surowość. Dodajemy ziarna kukurydzy oraz przekrojone na połowę pomidorki koktajlowe. Całość chwilkę podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy pestkami dyni oraz rozkruszonym twarogiem solankowym wędzonym. Danie podajemy ciepłe. Smacznego!
Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem
Etap 1 Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem rzep.- Szczypiorek drobno kroimy
Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem
Etap 2 Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem rzep.- olej rozgrzewamy na patelni i dodajemy przygotowany szczypior
Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem
Etap 3 Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem rzep.- napatelnię dodajemy kukurydzę
Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem
Etap 4 Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe z olejem rzep.- na koniec dodajemy pomidorki