gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Konfitura porzeczkowo-cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rewelacyjna konfitura do twarożku. Fajne połączenie kwaśnych porzeczek i słodko ostrej czerwonej cebuli.

Konfitura porzeczkowo-cebulowa

Składniki:

Konfitura porzeczkowo-cebulowa

 

  • 1 kg czerwonych porzeczek,
  • 2 średnie czerwone cebule,
  • 2 szklanki cukru,

 

Sposób przygotowania:

Konfitura porzeczkowo-cebulowa
Porzeczki myjemy następne suszymy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę następnie przesypujemy do miski i zasypujemy szklanką cukru na godzinę aby zmiękła. Porzeczki dodajemy do cebuli dodajemy resztę cukru, mieszamy. Zostawiamy na następny dzień. Gotujemy ok 1 godziny. Miksujemy blenderem. Gotujemy jeszcze 5 min. Gorącą konfiturę przekładamy do słoiczków.

Tagi:

cebula