alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Konfitura porzeczkowo agrestowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczne połączenie i idealne zapasy na zimę.

Konfitura porzeczkowo agrestowa

Składniki:

Konfitura porzeczkowo agrestowa

 

  • 600 g czarnej porzeczki
  • 400 g czerwonego agrestu
  • 1 szt konfitur fix
  • 300 g cukru
  • 200 g cukru trzcinowego

Sposób przygotowania:

Konfitura porzeczkowo agrestowa
Porzeczki umyć i obrać. Agrest umyć i obrać,pokroić na mniejsze kawałki. Owoce wsypać do garnka. Wsypać konfitur fix, cukry i wymieszać. Od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować około 3-5 min w zależności jak twardy jest agrest. Gorącą konfiturą napełnić słoiki do wysokości brzegu, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Zimne przenieść w chłodne miejsce, najlepiej do piwnicy. Waga owoców jest podana po obraniu.

Tagi:

agrest owoce