alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Konfitura truskawkowo jabłkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Truskawki z jabłkami skomponowały się idealnie.

Konfitura truskawkowo jabłkowa

Składniki:

Konfitura truskawkowo jabłkowa

 

  • 800 g truskawek
  • 200 g jabłek
  • 1 szt konfitur fix
  • 200 g cukru
  • 200 g cukru trzcinowego

 

Sposób przygotowania:

Konfitura truskawkowo jabłkowa
Truskawki umyć i obrać z szypułek. Jabłka umyć obrać z skórki i wydrążyć gniazda nasienne,pokroić na kawałki. Owoce przełożyć do garnka. Wsypać konfitur fix, cukier i cukier trzcinowy i całość wymieszać. Od czasu do czasu mieszając całość doprowadzić do wrzenia i gotować około 3-5 min.W zależności jak duże chcemy mieć kawałki owoców. Gorącą konfiturą napełnić słoiki do wysokości brzegu, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Zimne przenieść w chłodne miejsce. Waga owoców jest podana po obraniu.