goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Konfitura z aronii 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takiej konfitury używam do mięs i deserów. Często w zimie dodaję jej do herbaty.

Konfitura z aronii 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Konfitura z aronii 2

 

Sposób przygotowania:

Konfitura z aronii 2
Owoce aronii oczyszczamy, zasypujemy cukrem i gotujemy około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Po kilku godzinach zagotowujemy powtórnie, dodajemy pokrojoną skórkę z cytryny oraz wyciśnięty z cytryny sok. Na sam koniec dolewamy wódkę. Mieszamy. Gorącą konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików.
Konfitura z aronii 2
Owoce aronii dokładnie oczyszczamy, płuczemy
Konfitura z aronii 2
Do gotującej aronii dodajemy skórkę cytrynową