Sposób przygotowania:
Konfitura z czerwonej cebuli 4
Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W mniejszym garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy cebulę i szklimy ją, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość smażymy około 20-30 minut, aż cebula zmięknie, na małym ogniu. Gdy cebula będzie miękka wlewamy wino, dodajemy ocet winny i balsamiczny, dodajemy tymianek. Dokładnie mieszamy. Całość smażymy jeszcze przez 20-30 minut stopniowo wsypując cukier. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy na wolnym ogniu do momentu odparowania większości płynu. Cebula powinna mieć delikatnie słodko-ostry smak i karmelowy "wygląd". Życzę smacznego :)
kołczu
Cukiereczek13
Kołczu dzięki, musisz spróbować :) Pasuje do pasztetów i mięs, polecam :)