marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Konfitura z dodatkiem Campari.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Owoce sparzyć,przelać zimna wodą i zdjąć skórkę.Pokroić na ka- -wałki,wymieszać z sokiem ,campari i cukrem żelującym.Gotować 3 min i mieszać

Konfitura z dodatkiem Campari.

Składniki:

Konfitura z dodatkiem Campari.

 

  • 70 dag.brzoskwiń,
  • 5 łyżek Campari,
  • 400 ml.soku świeżo wyciśniętego z pomarańczy,
  • 50 dag.cukru żelującego.

Sposób przygotowania:

Konfitura z dodatkiem Campari.
Skórkę brzoskwiń lekko ponacinać na krzyż.Owoce sparzyć,prze-
-lać zimną wodą,zdjąć skórkę, a miąższ pokroić na małe kawałki.Wymieszać owoce z sokiem pomarańczowym,campari i cukrem żelującym.Doprowadzić do wrzenia i mieszając,gotować
z 3 min.Gorącą konfiturę przelać do wyparzonych i osączonych słoików i szczelnie zakręcić.

Tagi:

campari