Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Konfitura z malin

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gorącą konfiturą napełnić przygotowane i wyparzone słoiki. Szczelnie zamknąć smacznego!

Konfitura z malin

Składniki:

Konfitura z malin

 

 

 

Sposób przygotowania:

Konfitura z malin
Maliny przebrać, brzoskwinie naciąć, zalać najpierw wrzatkiem a potem zimną wodą, obrać ze skórki. Miąższ pokroić na małe kawałki. Dodać maliny, aby uzyskać 1 kg owoców, ktore przełożyć do dużego rondla. Żelfiks połączyć z dwiema łyżkami cukru, posypać przygotowane owoce. Ciągle mieszając zagotować i wsypać pozostały cukier. Gotować jeszcze przez minutę na mocnym ogniu, następnie zdjąć powstałą na powierzchni pianę i całość przemieszać. Gorącą konfiturą napełnić słoiki i szczelnie zamknąć