jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Konfitury z truskawek i rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

konfitury z truskawek i rabarbaru doskonałe na jesienne i zimowe dni. Doskonałe konfitury do bułeczki z masełkiem.

Konfitury z truskawek i rabarbaru

Składniki:

Konfitury z truskawek i rabarbaru

 

 

Sposób przygotowania:

Konfitury z truskawek i rabarbaru
Truskawki umyć, oczyścić i pokroić w ćwiartki. Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki. Po 3/4 obydwu gatunków owoców wymieszać z cukrem i na 3 godziny odstawić, by puściły sok. Następnie dodać resztę owoców, zagotować i przez 4 minuty utrzymać w stanie wrzenia. Ostudzić, a następnie postawić na ogniu i gotować przez 20 minut. Gorące konfitury przełożyć do słoików.