Misia_1404

Misia_1404

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Koperkowy szał obiadowy dla rodziny

Koperkowa

Składniki:

Koperkowa

 

Sposób przygotowania:

Koperkowa
Zagotuj litr wody i dorzuć małe kawałki kalafiora i startą marchewkę. Posól do smaku, około pół łyżeczki. Kiedy kalafior będzie miękki, dodaj posiekany koperek, oliwę, śmietanę i zamieszaj. Przygotuj ryż: do garnka włóż masło i ryż i upraż przez ok 1,5 minutę. Dolej 1,5 szkl wrzącej, osolonej wody i gotuj na małym ogniu aż ryż będzie sypki i miękki. Na każdy talerz nałóż porcję ryżu i porcję zupy

Tagi:

ryż