Sposób przygotowania:
Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą
Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.
Białe kiełbaski ugotować, przestudzić i obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić, poszatkować. W rondlu roztopić masło, wrzucić kapustę i przesmażyć.
Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 3 minuty. Następnie do kapusty dodać śmietankę, koperek, dodać odrobinę gałki, soli i pieprzu i wymieszać. Dusić do miękkości (zaledwie kilka minut wystarczy). Na koniec dodać pokrojoną kiełbasę i wymieszać.
Doprawić do smaku jeśli trzeba. Podawać z domowym pieczywem
Białe kiełbaski ugotować, przestudzić i obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić, poszatkować. W rondlu roztopić masło, wrzucić kapustę i przesmażyć.
Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 3 minuty. Następnie do kapusty dodać śmietankę, koperek, dodać odrobinę gałki, soli i pieprzu i wymieszać. Dusić do miękkości (zaledwie kilka minut wystarczy). Na koniec dodać pokrojoną kiełbasę i wymieszać.
Doprawić do smaku jeśli trzeba. Podawać z domowym pieczywem