SUPERPRZEPIS

Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą

  • Alex_M
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Bardzo smaczna i lekka kapustka młoda. Z koperkiem i śmietanką. Mężowi bardzo smakowała wersja z białą kiełbasą :)

Składniki:

Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą
Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Białe kiełbaski ugotować, przestudzić i obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Kapustę oczyścić, poszatkować. W rondlu roztopić masło, wrzucić kapustę i przesmażyć.

Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 3 minuty. Następnie do kapusty dodać śmietankę, koperek, dodać odrobinę gałki, soli i pieprzu i wymieszać. Dusić do miękkości (zaledwie kilka minut wystarczy). Na koniec dodać pokrojoną kiełbasę i wymieszać.

Doprawić do smaku jeśli trzeba. Podawać z domowym pieczywem
Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą
umyty koperek posiekać, białą kiełbasę ugotować
Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą
poszatkowaną kapustę wrzucić na roztopione masło
Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą
do kapusty dodaą śmietankę i dusić kilka minut
Koperkowa młoda kapusta z białą kiełbasą
na koniec dodać pokrojoną biała kiełbasę i wymieszać

Tagi:

kapusta