Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Koperkowa pierś grillowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna i zdrowa pierś z kurczaka, dobra dla osób dbających o linię. Bardzo lubię sposób grillowania.

Koperkowa pierś grillowana

Składniki:

Koperkowa pierś grillowana

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • pieprz cytrynowy
  • sól ziołowa
  • przyprawa do kurczaka
  • sok z cytryny
  • olej
  • pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Koperkowa pierś grillowana
Pierś z kurczaka umyć,oczyścić i osuszyć. Przeciąć na pół w poprzek.Koperek drobno posiekać. Piersi natrzeć pieprzem cytrynowym,solą ziołową,przyprawą do kurczaka,sokiem z cytryny,olejem i koperkiem. Na rozgrzanej patelni grillowej i smażyć piersi z obu stron na rumiano. Około 5 minut z każdej strony.